Nanoq avoinna joka kuukauden ensimmäinen viikonloppu

Arktinen museo Nanoq on avoinna yleisölle joka kuukauden ensimmäinen viikonloppu.

Kesäsesongin ulkopuolella Nanoq on avoinna joka kuukauden ensimmäinen viikonloppu lauantai-sunnuntai klo 11-15, muina aikoina sopimuksen mukaan.

Kesäkuussa 1991 Suomen ensimmäinen arktinen museo avattiin Pietarsaareen. Museon nimeksi valittiin Nanoq, joka on grönlantia ja tarkoittaa jääkarhua. Museossa esitellään arktisten alueiden kansoja, kulttuureita, ilmastoa ja ympäristöä. Nanoq on kunnianosoitus viimeisille arktisille luonnonkansoille ja heidän kulttuureilleen. Lisäksi museossa voi tutustua jännittäviin tarinoihin kuuluisista pohjois- ja etelänavalle suunnaneista retkikunnista. Nanoq on vuosien varrella kasvanut huimasti ja siitä on kehittynyt vireä arktinen kulttuurikeskus, jossa vierailee vuosittain tuhansia ihmisiä eri puolilta maailmaa.

Lue lisää: https://www.nanoq.fi/