Tervetuloa Pietarsaaren kulttuuritoimistoon!

Yleinen kulttuuritoimi edistää, tukee ja järjestää kulttuuritoimintaa Pietarsaaressa. Kulttuuritoimisto palvelee ja tiedottaa asukkaita kulttuurin alan kysymyksissä sekä vaalii ja edistää yhdistys- ja kulttuurielämän runsautta kaupungissa.

Vuoden juhlat aikajärjestyksessä, Kalevalanpäivä, Veteraanipäivä, Ruotsalaisuuden päivä ja Itsenäisyyspäivä, ovat Pietarsaaren kulttuuritoimiston kulmakivet, joiden lisäksi tarjontaamme kuuluu esim. teatteri-, tanssi- ja musiikkiesityksiä kaikenikäisille. Kulttuuritoimiston toimintavuosi alkaa kaupungin kirjallisuuspainotteisella kulttuuriviikolla, Runeberginviikolla, helmikuun alussa. Kulttuuritoimisto pyrkii tarjoamaan asukkaille monipuolisen ja laadukkaan kulttuuritarjonnan, ympäri vuoden. JeppisLit on uusi vuosittainen tapahtuma, jonka kaupunginkirjasto järjestää yhteistyössä kulttuuritoimiston kanssa ja joka järjestettiin ensimmäisen kerran marraskuussa 2022.

Kulttuuritoimiston kautta voit vuokrata joitakin kaupungin kulttuuritiloista tapahtumia varten. Ne ovat: Palokunnanatalo, Koulupuiston ulkonäyttämö, Tupakkamakasiinin ateljee ja Vanhan sataman festivaalialue.

Schaumansalin vuokrausta varten voit hakea kiintiöpäiviä ympäri vuoden. Järjestäjän vastuulla on ottaa yhteyttä Schaumansaliin omien varaustensa osalta. Varauksen jälkeen otetaan yhteyttä kulttuuritoimistoon ja lähetetään vapaamuotoinen hakemus ja budjetti tapahtumaa varten. Jos tilaisuudessa tarvitaan ääni- ja valotekniikkaa, siihen lisätään kustannukset (hintatiedot, ks. www.schaumanhall.fi), sillä ne eivät kuulu vuokrahintaan, vaan järjestäjän on maksettava ne erikseen. Kiintiöraha koskee vain tapahtumapäivää/-iltaa, ei siis ylimääräisiä harjoituspäiviä ennen tapahtumaa. Kiintiöiltaa ei voi hakea tai myöntää takautuvasti.

Ota yhteyttä tai tule käymään!

Kaupunginkirjasto, 2. krs
Runeberginkatu 12
68600 Pietarsaari