Ilmoittautuminen 1. luokalle

Vuonna 2017 syntyneet lapset tai vuonna 2016 syntyneet, lykkäyksen saaneet lapset, aloittavat ensimmäisen vuosiluokan syksyllä 2024. Ilmoittautuminen tapahtuu sähköisesti Wilman kautta. Esiopetuksessa olevien huoltajilla on jo käytössään Wilma.

Lapsen lähikoulu kerrotaan Wilmassa jo kouluun ilmoittautumisen yhteydessä tammikuussa. Jos huoltajat haluavat vaihtaa lähikoulua, tulee hakemus täyttää Wilman kautta. Päätökset lähetetään kotiin maaliskuun lopussa.

Mikäli sinulla ei ole mahdollisuutta käyttää sähköistä ilmoittautumista, ota yhteyttä sivistysvirastoon ja pyydä paperilomake. Voit myös tulostaa paperilomakkeen. Lomake kouluun ilmoittautumista varten löytyy tältä sivulta. Toimita se sivistysvirastoon.

Kunta osoittaa oppilaan lähikoulun. Oppilaalla on oikeus hakea paikkaa toisesta koulusta, jos tämä katsotaan tärkeäksi lapselle/perheelle. Tällöin huoltaja vastaa koulukuljetuksesta. Voi kuitenkin olla, ettei toivetta voida toteuttaa opetusryhmiä perustettaessa. Päätös perustellaan erikseen.

Anomus koulunkäynnin aloittamisesta vuotta myöhemmin toimitetaan sivistysvirastoon. Jätä anomus sivistysvirastoon mahdollisimman pian kun tarvittavat selvitykset on tehty.

Juha Paasimäki

Juha Paasimäki

Opetuspäällikkö

juha.paasimaki@pietarsaari.fi

044 785 1480

Jonna Jutila

Jonna Jutila

Hallintosihteeri

Sivistys

jonna.jutila@pietarsaari.fi

044 785 1478