Ulkoilu

Fäboda – Pörkenäsin alueen luontopolku

Fäboda-Pörkenäsin alueen luontopolku esittelee Fäboda-Pörkenäsin vaellusreittien varrella esiintyvää luontoa sekä niitä ihmisten toimintoja, jotka liittyvät tähän alueeseen.

Fäboda-Pörkenäsin vaellusreitit perustettiin vuonna 1981. Reitit käsittävät yhtenäisen alueen Torpetista raviradalta Pörkenäsiin ja Svedjaan etelässä. Luontopolku (ja vaellusreitti) alkaa Torsvikenin raviradalta Vestersundin kylästä, ja kulkee myötäpäivään Lussilundintien, Maitotien, Messträsketin, Degernästräsketin, Långsjön, Svedjan, Pörkenäsin ja Fäbodan kautta, palaten takaisin raviradalle.

Luontopolku sijaitsee 33 km pitkän vaellusreitin varrella. Kartalta voitte nähdä, missä eri kohteet sijaitsevat. Polun voi hyvin kiertää yksittäisinä etappeina ja siten tutustua vaiheittain koko alueen luontoon.

 Luontopolun ja vaellusreitin kartta

IMG 20170902 160323

Kaupungin asukkaille alue on tunnettua marjastus- ja metsästysaluetta, johon kuuluu runsaasti räme-, suo-, metsä- sekä rannikkoalueita. Asukkaiden liikkumista alueella on helpotettu rakentamalla maastoon merkittyjä reittejä sekä taukotupia ja -paikkoja. Vuonna 2017 alueelle valmistui myös esteetön luontopolku. 

Lue lisää alueen luonnosta, kasvistosta, historiasta ja geologiasta 34:ssä luontotaulussa, jotka on sijoitettu vaellusreittien varrelle.

Vaella metsissä luontoamme säästäen!

Kunnossapitoon liittyvät toiveet ja palautteet:

liikuntatoimisto@pietarsaari.fi

DSC 9367
Henkkan Laavu

Esteetön luontopolku

Fäbodan Pikkuhiekan läheisyyteen valmistunut esteetön luontopolku takaa kaikille yhtäläisen mahdollisuuden nauttia luonnosta ja merestä.

Esteetön luontopolku sijaitsee Fäbodan Kahvituvan vieressä. Painekyllästetystä mäntylaudasta tehty puusilta on noin 170 m pitkä ja 120 cm leveä.

Puutavaran on lahjoittanut UPM, osana Suomi 100-juhlavuotta.

Esteettömällä luontopolulla ei ole talvikunnossapitoa.

Parkkipaikka ja WC:t löytyvät polun välittömästä läheisyydestä. 

Katso sijainti peruskartalta

Katso sijainti kartalta