Nuoret ja opiskelijat

Olemme koonneet tälle sivulle nuorille ja opiskelijoille suunnattuja linkkejä.  

Nuorisotoimisto

Pietarsaaren kaupungin nuorisotoimisto järjestää toimintaa lapsille ja nuorille Tupakkamakasiinin nuorisotiloissa. Talvisin tarjolla on sekä ohjattua että avointa toimintaa ja kesäisin päiväleiritoimintaa.

Nuorisovaltuusto

Pietarsaaren nuorisovaltuustossa on 14 vaaleilla valittua jäsentä, jotka voivat olla iältään 13–20-vuotiaita. Nuorisovaltuustolla on kaksivuotinen toimikausi.

Nuorisovaltuusto toimii nuorten äänenä kaupungissa ja nuorisovaltuustolla on edustajia useissa eri lautakunnissa.

Nuorisovaltuusto järjestää myös monia nuorille suunnattuja tapahtumia vuosittain, mm. koulujen päätöstapahtuman, YEY:n, ja nuorten ja päättäjien välisen keskustelutilaisuuden.

Opiskelijat

Pietarsaari on monipuolinen opiskelukaupunki, jossa voi opiskella aidosti kaksikielisessä ympäristössä, niin suomeksi, ruotsiksi kuin englanniksikin. 

Toisen asteen koulutusta Pietarsaaressa tarjoavat Pietarsaaren lukio, Jakobstads Gymnasium, Optima ja Yrkesakademin i Österbotten. Pietarsaaren lukioissa on hyvät mahdollisuudet painottaa opiskeluja mielenkiintonsa mukaan. Jakobstads gymnasiumissa opiskelija voi käydä musiikki-, kuvataide- tai urheilulinjaa. Pietarsaaren lukio tarjoaa jalkapallo-, salibandy- ja jääkiekkolinjat. 

Optima järjestää ammatillista koulutusta nuorille ja aikuisille pääasiassa ruotsiksi. Yrkesakademin i Österbotten tarjoaa Pietarsaaressa kaksi kulttuurialan koulutusohjelmaa, joissa voi suorittaa joko muusikon tai kuva-artesaanin perustutkinnon. 

Pietarsaaressa voi suorittaa myös korkeakouluopintoja. Centria ammattikorkeakoulu tarjoaa liiketalouden opetusta suomeksi ja englanniksi, mm. markkinoinnin syventävät opinnot. Yrkeshögskolan Novian Pietarsaaren yksikkö tarjoaa kulttuurialan koulutusta.

Vaasan kesäyliopiston Pietarsaaren sivutoimipisteen kautta voi opiskella muun muassa Åbo Akademin kursseja. 

Linkit:

Opiskelu

Terveys 

Vapaa-aika

Muuta