Kuvassa on grafiikkapajan työt kiinnitettynä hirsiseinälle. Kuvat ovat kolmessa rivissä.

Ilo oppia opistossa!

Tiesitkö, että Pietarsaaren työväenopistossa opiskelee vuosittain 1200 kurssilaista?

Tiedot kursseista

Tiedot kursseista löydät osoitteesta uusi.opistopalvelut.fi/pietarsaari. Lukuvuoden 2023-2024 kurssiohjelma on julkaistu kesäkuussa. Seuraa meidän tiedotuksia Facebookissa sekä Instagramissa, jotta saat tiedot uusista kursseista ensimmäisenä!

Otamme mielellämme vastaan palautetta kursseista, joille olet osallistunut. Linkki palautelomakkeeseen.

Opintopistekurssit

Työväenopiston kurssit, joissa on nopan kuva, on mitoitettu opintopisteiksi ja kuvattu osaamisperusteisesti. Opintopistekurssin tunnistat nopan lisäksi opintopistemerkinnästä (esim. Kurssin nimi, 1 op). Työväenopistolla kirjaamme virallisia opintopisteistä (op) kursseista sinun luvallasi. Viemme kurssisuoritukset ja arvioinnin Opetushallituksen ylläpitämään Koski-tietokantaan. Opintopisteytetty, opintopolku.fi -rekisteriin viety kurssi on mahdollista hyväksilukea osaksi muita opintojasi. Mahdollisesta hyväksiluvusta päättää jokainen oppilaitos itse. Virallinen kirjaus osaamisesta auttaa myös työnhaussa ja uralla etenemisessä.

Päätät itse kurssin alkaessa, haluatko, että osaamistasi arvioidaan ja sinulle annetaan kurssista opintosuoritusmerkintä. Kurssille voit osallistua myös ilman arviointia ja opintosuoritusta.

Osaamisperusteisesti kuvatuille opintopistekursseille on määritelty osaamistavoitteet ja arviointikriteerit. Osaamistavoitteet kertovat, mitä osaamista sinulla odotetaan olevan kurssin käytyäsi, ja arviointikriteerit kuvaavat sitä, miten sinun tulee osata arvioitava asia. Työmäärä opintopistettä (1 op) kohden on 27 tuntia. Kurssit arvioidaan asteikolla hyväksytty/hylätty.

Työväenopistolla on tarjolla kahdeksan (8) opintopistekurssia kevätlukukaudella 2024. Kurssit löytyvät ilmoittautumissivustolta: https://uusi.opistopalvelut.fi/pietarsaari/fi/?q=tag%3A18&page=1

Opiskelijan informointilomakkeesta voit lukea tarkemmin tietojen tallentamisesta Koski-tietokantaan. Opiskelijan tulee täyttää suostumuslomake, että kansalaisopisto voi tallentaa opiskelijan tiedot Koski-tietokantaan. Opiskelijan suostumuslomakkeen voi tulostaa ja täyttää etukäteen, lomakkeita saatavilla myös Työväenopiston asiakaspalvelusta.

Informointilomake

Suostumuslomake

Tervetuloa opiskelemaan ja harrastamaan opistoon!