Fäbodan vapaa-ajan alue Pietarsaaressa

Fäbodassa kohtaavat luonto sekä kauniit hiekka- ja kalliorannat.

Ei ihme että Fäboda on jo vuosikymmenien ajan ollut pietarsaarelaisten suosikki virkistymiskohde. Tänne tulaan vuoden ympäri nauttimaan luonnosta: uimaan, ottamaan aurinkoa, marjastamaan, kalastamaan, metsästämään, vaeltamaan, pyöräilemään ja hiihtämään. 

Auringonpalvojan paratiisi

Fäbodan alueella, noin 10 km Pietarsaaren keskustasta, on kolme suurta hiekkarantaa, Fäboda cafén ranta, Isohiekka ja Pikkuhiekka.

Suosituin rannoista on kaareva, laguunia muistuttava Pikkuhiekka, joka on varustettu grillipaikalla, pukukopeilla ja WC:llä. 

Pieni kallioniemekkeiden rajaama Fäboda cafen ranta sijaitsee aivan Pikkuhiekan kyljessä. 

Etelämpänä sijaitseva, Natura-alueeksi luokiteltu Isohiekka on Pikkuhiekkaa rauhallisempi ja leveämpi. Pehmeiden hiekkadyynien lomassa voi palvoa aurinkoa, tehdä hiekkakakkuja ja uida virkistävässä merivedessä.

Kaikki Fäbodan rannat ovat matalia ja sopivat hyvin lapsille mutta myös aikuiset pääsevät uimaan kahlattuaan pidemmälle.

Lue lisää uimarantojen palveluista

Fäbodassa on muutakin kuin hiekkarantoja

Pietarsaarelaisille Fäbodan alue tarjoaa paljon muutakin kuin kauniita hiekkarantoja. Alueen karu ja kallioinen luonto sykähdyttää ympäri vuoden. 

Fäbodassa voi ihastella sileitä rantakallioita, kokea aavan meren tyrskyt ja seurata auringonlaskua kalliorannalla. Kauniit kalliot ovatkin suosittu valokuvauskohde sekä luontokuvaajille että erilaisiin juhlakuvauksiinkin. 

Fäbodan alueella on laaja, jopa 33 km pituinen verkosto ulkoilu- ja vaellusreittejä, jotka tarjoavat mahdollisuuksia muun muassa luontoretkeilyyn, marjastukseen ja maastopyöräilyyn. Fäboda-Pörkenäsin on lisäksi taukotupia, levähdys- ja grillauspaikkoja. Fäbodan kahvituvan rannasta lähtee esteetön luontopolku, josta löytyy myös näköalatorni. Alueella on lapsille oma luontopolku, jonka varrella on luontoon liittyviä tehtäviä, eläinveistoksia ja tasapainorata. 

Uimarantojen läheisyydessä palvelee laadukas Fäbodan kahvitupa -ravintola. 

Kaupungilla on Fäbodan rannan läheisyydessä asuntovaunualue, josta se tarjoaa vuokralle ympärivuotisia paikkoja.

Fäboda-Pörkenäsin alueen vaellusreitit

Fäbodan asuntovaunupaikat