Laadukasta opiskelua inspiroivassa ympäristössä

Pietarsaaressa meillä on monia mahdollisuuksia koulutukseen ja elinikäiseen oppimiseen.
Käytä hyödyksesi kaupungin ja sen yhteistyökumppanien järjestämä koulutustarjonta!

Pietarsaaren lukio ja Jakobstads gymnasium – samassa historiallisessa kiinteistössä

Pietarsaaressa järjestetään lukio-opetusta suomeksi ja ruotsiksi. Suomenkielisen lukio-opetuksen järjestää Pietarsaaren lukio ja ruotsinkielisen Jakobstads gymnasium.

Molemmat lukiot toimivat samassa historiallisessa kiinteistössä kaupungin keskustassa.

Molemmissa lukioissa on tarjolla lukion ja urheilun yhdistämisen mahdollistavia urheilulinjoja. Jakobstads gymnasium tarjoaa lisäksi kuvataide- ja musiikkilinjan. 


Optima – Suomen paras ammattikoulutus 

Optiman opetusyksiköt järjestävät ammatillista koulutusta nuorille ja aikuisille. Optima järjestää koulutusta sekä kouluympäristössä että työpaikoilla (oppisopimuskoulutus).

Pääosa Optiman koulutuksesta on ruotsinkielistä, mutta aikuiskoulutuksessa opetetaan sekä suomeksi että ruotsiksi.

Pietarsaaressa toimiva Optima kuntayhtymä valittiin opetus- ja kulttuuriministeriön arvioinnissa jälleen kerran Suomen parhaaksi ammatilliseksi kouluttajaksi vuonna 2017. 


Campus Allegro – opiskelijaelämän dynaaminen keskus 

Torin laidalla Pietarsaaren keskustassa sijaitsevan kampuksen tiloissa toimivat Yrkeshögskolan NovianCentria ammattikorkeakoulun ja Yrkesakademi Österbottenin koulutusyksiköt. 

Campus Allegrossa liikkuu päivittäin yli 700 opiskelijaa, joille organisaatioiden välinen yhteistyö mahdollistaa kurssien valitsemisen eri oppilaitoksista.  


Wava-opisto – laadukasta taiteen ja musiikin opetusta 

Tiiviissä yhteistyössä Campus allegrossa toimivien taiteen ja musiikin alan koulutusyksiköiden kanssa Wava-opisto jäjestää Pietarsaaressa laadukasta kaksikielistä taiteen ja musiikin opetusta lapsille, nuorille ja aikuisille. 


Pietarsaaren suomenkielinen työväenopisto ja Jakobstads svenska arbetarinstitut
– lukuisia oppimiseen liittyviä mahdollisuuksia

Sekä suomenkielinen Pietarsaaren suomenkielinen työväenopisto että ruotsinkielinen Jakobstads svenska arbetarsinstitut -työväenopisto tarjoavat lukuisia oppimiseen ja harrastamiseen liittyviä mahdollisuuksia.

Kursseilla tutustuu helposti uusiin ihmisiin ja oppii uusia taitoja, kuten kieliä tai kädentaitoja.