Pietarsaaren kaupungin juhlavuoden valmistelut hyvässä vauhdissa

Pietarsaaren kaupunki täyttää v. 2022 kunnioitettavat 370 vuotta. Juhlavuotta juhlistetaan pitkin vuotta monin eri tavoin.

Juhlavuoden sosiaalisen median kanavat avautuvat 1.4.2022, Facebookissa Jakobstad Pietarsaari 370 ja Instagramissa @jakobstadpietarsaari370. Kanavilla tullaan tiedottamaan juhlavuoden monista tapahtumista sekä kertomaan mm. kaupungin historiasta ja muista kaupungin kehitykseen vaikuttaneista merkkipaaluista. Ota uudet kanavat seurantaan jo nyt!

Kaupunki järjestää juhlan kaikille kaupunkilaisille Koulupuistossa sunnuntaina 19.6.2022. Monipuolista ohjelmaan kahvitarjoiluineen! Lisäksi juhlavuoden aikana tullaan järjestämään useita pienempiä tapahtumia eri puolilla kaupunkia.

Pietarsaaren kaupunki tekee juhlavuoden järjestelyissä yhteistyötä useiden paikallisten yhdistysten kanssa ja eri yhdistykset ja organisaatiot järjestävät lukuisia omia tapahtumia. Toivomme kaikkien tapahtumia järjestävien tahojen ilmoittavan ohjelmastaan sähköpostitse osoitteeseen tiedotus@pietarsaari.fi, näin saamme yhdessä levitettyä tiedot juhlavuoden tarjonnasta kaikille kaupunkilaisille sekä myös kaupungissamme vieraileville.

Kuningatar Kristina antoi Jakob De la Gardielle lahjakirjan 19.6.1652. Lahjakirja oikeutti perustamaan kaupungin. Kaupungin perusti Jakob De la Gardien leski Ebba Brahe 27.10.1652.

Lisätietoja:

Kulttuuripalvelupäällikkö Marja-Leena Hyytinen, puh. 044 785 1376, marja-leena.hyytinen@pietarsaari.fi

Hallintojohtaja Milla Kallioinen, puh. 044 785 1651, milla.kallioinen@pietarsaari.fi

Kaupunginjohtaja Anne Ekstrand, puh. 044 785 1410, anne.ekstrand@pietarsaari.fi