Haetaan kuntakuvataiteilijoita Pietarsaareen ja Kruunupyyhyn!

Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittaman Kuntakuvataiteilija – kuvataiteen ammattilaiset kuntien kehittäjänä -hankkeen tavoitteena on testata kuvataiteilijoiden ja kuntien yhteistyömallia.

Hanke pyrkii laajentamaan kuvataiteilijoiden työmahdollisuuksia osaksi kunnan eri toimintoja sekä kehittämään kuvataiteen välittäjäverkostoa. Valtakunnallista hanketta toteuttaa Satakunnan ammattikorkeakoulu, Turun AMK:n Taideakatemia, LAB-ammattikorkeakoulu, Lapin ammattikorkeakoulu sekä Yrkeshögskolan Novia.

Yrkeshögskolan Novia toteuttaa Kuntakuvataiteilija -hanketta Pietarsaaren ja Kruunupyyn kuntien kanssa. Nyt haetaan ammattikuvataiteilijoiden tarjoamia sisältöjä, joita voidaan toteuttaa joko tietyssä paikassa tai niitä voidaan viedä eri tilanteisiin ja toimintapaikkoihin yhdessä kunnassa tai molemmissa. Toiveena on sisältöehdotuksia, joihin kuntalaisten on mahdollisuus osallistua tai kokea osallisuutta. Sisältö voi lähteä kunnan toiminnasta tai esim. yhteistyöstä esimerkiksi yhdistysten tai yritysten kanssa. Ehdottaa voi sekä konkreettisia (julkinen taide) että aineettomia (tutkimus, yhteisötaide) toteutuksia. Taidesisältöjä voidaan esitellä myös digitaalisten kanavien kautta.

Vapaamuotoisten hakemusten valintaperusteena on: selkeä kuvaus, taiteellinen kiinnostavuus ja soveltuvuus, toteutuksen edellytykset, sekä kuvataiteilijan paikallistuntemus, ammattimaisuus ja referenssit. Hakemuksesta tulee ilmetä aikataulu, arvio tarvittavista työtunneista, tietoa sisällön kohderyhmästä sekä mahdollisten matkojen ja toteutuskulujen kustannusarvio. Kuntakuvataiteilija-hankkeen sisällöt toteutetaan osana kuntien jo olemassa olevaa toimintaa, joten mahdollisista tuotantokustannuksista tulee sopia kuntien kanssa erikseen.

Hakemuksista valitaan 1-4 ehdotusta, jotka toteutetaan sovittuna jaksona lokakuun 2022 ja lokakuun 2023 välisenä aikana. Kuntakuvataiteilijoille maksetaan sopimuksen mukainen palkkio. Kuntakuvataiteilijoiden hankeosuuteen on budjetoitu yhteensä 38 000 euroa.

Lähetä hakemuksesi ilmoituksen ohjeita noudattaen osoitteeseen osoitteeseen: sade.kahra@novia.fi viimeistään 25.9.2022. Kirjoita sähköpostin otsikoksi ”Kuntakuvataiteilija” ja muista sisällyttää hakemukseen yhteystietosi. Valinta tehdään lokakuun alussa. Projektipäällikkö Sade Kahra vastaa hankkeen liittyviin kysymyksiin puhelimitse: 050 348 5984 (maanantaisin ja perjantaisin klo 9–10).