10-vuotisjuhlavuosi näkyy ja kuuluu Campus Allegron tapahtumissa

Kulttuurikortteli Campus Allegro juhlistaa 10 vuottaan lukuvuonna 2022–2023.

Campuksessa ja sen ympärillä toimivat tahot viettävät korttelin tasavuosia juhlavuoden merkeissä. Campus Allegron rakennusvaihe sijoittui vuosille 2009–2013 ja toiminta aloitettiin osittain jo kevätlukukaudella 2011. Schaumansali vihittiin käyttöön maaliskuussa 2013. Juhlavuosi rakentuu konserttien, tapahtumien, festivaalien, näyttelyiden, luentojen ja esitysten ympärille. Järjestäjinä toimivat eri koulutusyksiköt.

Juhlinta aloitetaan juhlaseminaarilla Schaumansalissa 27.10. Seminaarin keskeisenä teemana on aika ennen Campus Allegroa, Campuksen nykyaika ja tulevaisuus. Yksi tulevan vuoden kohokohdista on syntymäpäiväviikko Viva Allegro 10, joka järjestetään 13.–19.3.2023. Viikon aikana järjestetään runsaasti ohjelmaa, mm. konsertteja, elokuvanäytöksiä, näyttelyitä, luentoja, interkulttuurisia tapahtumia, työpajoja, pop-up-liikkeitä, koulutusten avoimet ovet sekä opastettuja kierroksia ym. Suurin osa viikon aikana tarjottavista tapahtumista järjestetään ja rahoitetaan kulttuuri- ja koulutusyksikköjen normaalin toiminnan puitteissa. Juhlavuoden virallisen ohjelman puitteissa järjestetään myös näyttely ”10 vuotta alumneja”, jonka avajaiset pidetään alustavasti 14.3.2023, sekä juhlagaala ”Suuri maailma pienessä kaupungissa” Schaumansalissa 18.3.2023.

Juhlavuoden tarkoituksena on juhlistaa Campus Allegron kymmentä luovuutta pursuavaa vuotta ja toimintaa koko Pietarsaaren seudun ja Pohjanmaan asukkaiden kanssa. Tavoitteena on myös tehdä vuoden aikana näkyväksi koulutus- ja kulttuuritoimialan yhteiskuntaa kannattelevaa roolia nyt ja tulevaisuudessa sekä vahvistaa campuksen asemaa suomenruotsalaisena koulutuskeskuksena.

Lue lisää: https://schaumanhall.fi/fi/