Runeberginviikko 4.-11.2.2023

Olen, tiedän ja muistan

Jokainen ihminen aloittaa maailman tutkimisen lähtökohtana oma itsensä – muistatteko miten vauva huomaa omat varpaansa ja sormensa! Mitä vanhemmiksi tulemme, sitä suuremmiksi ympäristömme kasvaa. Se kasvaa asteittain, ja se voi oikeastaan kasvaa niin suureksi kuin sen haluamme kasvavan. Ympäristömme myötä kasvaa myös kokemuksemme siitä.

Parin vuoden tauon jälkeen, juhlimme jälleen Runeberginviikkoa kuten sitä kuuluu juhlia, helmikuussa. Ohjelman voi kuvailla olevan pienempi ja tiiviimpi kuin aiemmin, mutta sitä laadukkaampi. Ohjelma kertoo pitkälti meistä yksilöistä eri ympäristöissä, myös yksilöstä suhteessa ryhmään. Ohjelma kertoo erilaisista ihmissuhteista ja elämäntarinoista, siis: Olen, tiedän ja muistan. En halua edes yrittää määritellä etukäteen kaikkea mitä tämän vuoden teemaotsikko pitää sisällään, koska kaikki viikon esiintyjät kertovat oman tarinansa ja yleisö päättää itse, mitä teemaotsikko tarkoittaa juuri Sinulle.

Runeberginviikkoa 2023 koordinoi kulttuuritoimiston henkilökunta: kulttuurituottaja Annika Strömberg yhdessä allekirjoittaneen kanssa. Suurena apuna ja asiantuntijana kanssamme työskentelee kaupunginkirjaston Annika Högväg (vs. kirjastopalvelupäällikkö ja aikuistenosaston johtaja), Pietarsaaren museon Jeanette Edfelt (museoamanuenssi), sekä kirjailija Ellen Strömberg. Toivomme että löydätte omat suosikkinne ohjelmasta.

Tervetuloa Runeberginviikolle!

Marja-Leena Hyytinen,
Kulttuuripalvelupäällikkö, Pietarsaaren kaupunki

Pietarsaaren kulttuuriviikko, Runeberginviikko, järjestetään vuosittain Suomen kansallisrunoilijan Johan Ludvig Runebergin kunniaksi. J.L. Runeberg syntyi 5. helmikuuta 1804 Pietarsaaressa.

https://runebergsveckan.fi/fi/

Katso ohjelma

Huom! Bag of Music esiintyy Fiikassa perjantaina 10.2. klo 19.00!