Valtionavustus Pietarinpuistikon kevyen liikenteen parantamista varten

Pietarsaaren kaupungille on myönnetty suuri valtionavustus Pietarinpuistikon kevyen liikenteen parantamista varten.

Valtionavustuksen suuruus on 485 000 euroa. Valtionavustus mahdollistaa hankkeen aloittamisen välittömästi vuonna 2023.

Pietarinpuistikolta puuttuu kokonaan pyörätie välillä Paul Hallvarinkatu ja Strengberginkatu. Jalankulkijat ja pyöräilijät ahtautuvat usein yhteen kapealle jalkakäytävälle tai he kulkevat ajoradalla.  Moneen kiinteistöön mennään ovista, jotka ovat aivan jalkakäytävän vieressä. Pietarinpuistikko on yksi kaupungin tärkeimmistä kävely- ja pyöräliikenteen reiteistä. Pietarinpuistikolla tai aivan sen lähellä on kouluja ja päiväkoteja, kuten päiväkoti Alma, Kielikylpykoulu, Oxhamnin koulu ja Optima. Monet liikuntapaikat kuten Tellushalli, uimahalli, ja keskuskenttä sijaitsevat Pietarinpuistikon varrella. Pietarinpuistikon kautta kuljetaan jalkaisin tai pyörällä myös keskustaan ja sieltä takaisin.  Se on osa pyöräilyreittiä, joka kulkee kaupungin itäisiltä ja eteläisiltä asuntoalueilta aina Alholmaan saakka. Usea kaupunkilainen pyöräilee tätä reittiä päivittäin työpaikalleen ja sieltä takaisin.

Lisätietoja:

Rakennuttajainsinööri Frank Bäcksholm, puh. 044 785 1998, frank.backsholm@pietarsaari.fi

Kaupunkikehitysjohtaja Mika Hakosalo, puh. 044 785 1463, mika.hakosalo@pietarsaari.fi