Miljoona roskapussia -kampanja on alkanut!

Pietarsaaren kaupinki on mukana Ylen järjestämässä Miljoona roskapussia -kampanjassa 13.4.–14.6. Kampanjan tavoitteena on innostaa ihmisiä keräämään ympäristöstä miljoona pussillista roskaa.

Kaksi kuukautta kestävissä siivoustalkoissa yli 140 kuntaa tai kaupunkia, joukko järjestöjä ja yhteisöjä yhdistävät voimansa kaikkien suomalaisten kanssa kerätäkseen ympäristöstä miljoona pussia roskia.

Jokainen voi osallistua Miljoona roskapussia -kampanjaan. Kampanjaan ei tarvitse erikseen ilmoittautua. Tule siis mukaan yksin tai yhdessä perheen tai kaveriporukan kanssa!

Kannustamme kuntalaisia osallistumaan kampanjaan keräämällä roskia. Kerätyt roskapussit merkitään reaaliaikaisesti päivittyvään laskuriin sen paikkakunnan kohdalle, mistä roskapussit on kerätty. Luvassa on siis yhteisen hyvän lisäksi todellinen kisa Suomen paikkakuntien välillä! Laskurin löydät osoitteessa yle.fi/miljoonaroskapussia.

Kuinka osallistun kampanjaan?

Osallistuminen on helppoa ja onnistuu yksin tai yhdessä:

  1. Ota mukaan roskapihdit, hanskat ja tyhjä pussi
  2. Lähde ulos – yksin tai porukalla
  3. Kerää roskia ympäristöstä
  4. Vie keräämäsi roskat sekajätteeseen, kun roskapussi on täysi
  5. Merkitse keräämiesi roskapussien määrä reaaliaikaisesti päivittyvään laskuriin sen paikkakunnan kohdalle, josta olet roskat kerännyt osoitteessa yle.fi/miljoonaroskapussia
  6. Haasta ystäväsi mukaan!

Lisätietoa kampanjasta

Miljoona roskapussia starttaa suorassa lähetyksessä Yle TV1:ssä ja Yle Areenassa 13.4. klo 20.00 ja tulos julkistetaan Yle TV1:ssä ja Yle Areenassa 14.6. klo 20.00.

Linkkejä:
Miljoona roskapussia (yle.fi)
Mikä Miljoona roskapussia? (yle.fi)
Usein kysytyt kysymykset (yle.fi)
Kampanjan videot (areena.yle.fi)