Nanoqin kesäkausi käynnistyi

Arktinen museo Nanoq on avautunut tälle kesälle 29.5.

Kesäkuussa 1991 Suomen ensimmäinen arktinen museo avattiin Pietarsaareen. Museon nimeksi valittiin Nanoq, joka on grönlantia ja tarkoittaa jääkarhua. Museossa esitellään arktisten alueiden kansoja, kulttuureita, ilmastoa ja ympäristöä. Nanoq on kunnianosoitus viimeisille arktisille luonnonkansoille ja heidän kulttuureilleen. Lisäksi museossa voi tutustua jännittäviin tarinoihin kuuluisista pohjois- ja etelänavalle suunnanneista retkikunnista. Nanoq on vuosien varrella kasvanut huimasti ja siitä on kehittynyt vireä arktinen kulttuurikeskus, jossa vierailee vuosittain tuhansia ihmisiä eri puolilta maailmaa.

Nanoq on avoinna 29.5.-31.8. joka päivä klo 11-18. Juhannusviikonloppuna 23.-25.6. museo on suljettu. Muina aikoina sopimuksen mukaan.

Lue lisää: https://www.nanoq.fi/