Pietarsaaren kaupungin sähköiset yhteiskäyttöautot on otettu käyttöön

Pietarsaarelaiset ovat saaneet käyttöönsä sähköisiä yhteiskäyttöautoja. Kaksi täyssähköistä Volkswagen ID.3 -yhteiskäyttöautoa sijaitsevat toriparkki Ludvigissa.

Arkipäivisin autot ovat kaupungin työntekijöiden käytössä, mutta iltaisin ja viikonloppuisin niitä voi vuokrata vapaasti kuka tahansa. Autot palvelevat autottomia asukkaita ja esimerkiksi julkisilla kulkuvälineillä tai vaikkapa veneellä kaupunkiin saapuvia matkailijoita.

Yhteiskäyttöauto tuo joustavuutta liikkumiseen. Sähköautojen yhteiskäyttö on tapa säästää katutilaa, nostaa autojen käyttöastetta ja sitä kautta pienentää autojen kuluja ja ympäristötaakkaa.

– Pietarsaaren Energia Oy on hankkinut autot kaupungin työntekijöiden ja kaupunkilaisten käyttöön. Yhtenä keskeisenä tavoitteena on tukea vähäpäästöisten liikennemuotojen kehittymistä, kertoo kaupunginjohtaja Anne Ekstrand.

Yhteiskäyttöisten sähköautojen avulla Pietarsaaressa on helpompi asua ilman omaa autoa. Ekstrandin mukaan sähköautot ovat myös taloudellinen ratkaisu kaupungille, sillä niiden odotetaan laskevan kaupungin työntekijöiden oman auton työkäytöstä aiheutuvia kustannuksia. Vuokraustoiminnasta saatavat tulot käytetään autojen ylläpitoon.

Autojen vuokraaminen

Yhteiskäyttöautopalvelun tuottaa Omago Oy, joka huolehtii autoista ja vastaa niiden vuokrauksesta. Varaukset ja ovien avaukset hoituvat selainpohjaisella kännykkäsovelluksella. Palveluun rekisteröidytään ja autot varataan osoitteessa https://omago.fi/pietarsaari/, jossa myös lisätiedot vuokrauksesta ja Omagon käyttäjäehdot.

Autojen vuokraushinta on 8 €/tunti ja 60 €/vrk.

Lisätietoja:      

Kaupunginjohtaja Anne Ekstrand, puh. 044 785 1410, anne.ekstrand@pietarsaari.fi