Pietarsaari mukana 100 syytä matkailla Suomessa -kampanjassa

Suomen matkailuorganisaatioiden yhdistyksen SUOMA ry:n ja suomalaisten matkailutoimijoiden yhteisen 100 syytä matkailla Suomessa -kampanjan seitsemäs kierros käynnistyi 2.5.2023.

100 syytä matkailla Suomessa on kotimaanmatkailun ykkössivusto, joka tarjoaa inspiraatiota ja vinkkejä siihen, mitä nähtävää ja koettavaa ympäri Suomea oikein löytyykään. Sivusto on olemassa, jotta jokainen voi löytää ideoita kotimaanreissuille kätevästi yhdestä paikasta – ilman päätöntä surffailua internetin syövereissä.

Kotimaan tarjonta nostetaan jälleen näyttävänä vaihtoehtona esille 100syytä -sivustolla, 100syytä -somekanavissa ja valtakunnallisissa digikanavissa. Alueellisten esiintymisten lisäksi kampanjassa on uusina osapuolina mm. sisävesi- ja rannikkolaivaliikenne Matkustajalaivayhdistyksen kautta, Suomalaiset Viinitilat -verkosto ja Saaristoasiain neuvottelukunta kahdella eri teemalla. VR:n kanssa käynnistyy uudenlainen kumppanuus, jossa 100syytä -kampanja näkyy VR:n sivuilla ja vastaavasti VR kiinnittyy jokaiseen 100syytä -sivuston kohdekorttiin. Kampanja jatkuu aktiivisena syyskuun loppuun, mutta sivusto jää elämään senkin jälkeen.

Pietarsaaren seutu on nyt viidettä kertaa mukana kampanjassa. Pietarsaaren seudun tämän vuotiset kampanjakohteet ovat:

Skata ja Tupakkamuseo – Vanha merimiesten kotikortteli valloittaa: koe Pietarsaaren Skata

Fäboda ja Nanoq – Pietarsaari – arktista menoa ja kuumia biitsejä

Tyynelän Tonttula – Tyynelä on täynnä tonttuja myös kesällä

Grubbon skeittipuisto – Grubbon skeittipuisto: Vauhdikas perheloma Pedersöressä

Toisvesi – Kesän parhaat toast skagenit syödään Toisvedellä Uudessakaarlepyyssä 

– Tiedämme, että kotimaan matkailutoimijoilla on ollut takanaan vaikeita vuosia ja haasteelliset ajat jatkuvat mm. kohonneiden energiakustannusten ja voimakkaan työvoimapulan vuoksi. Kansainvälinen matkailu elpyy hitaasti, koska kuluttajilla on nyt kaikissa Euroopan maissa sama kohonneiden elinkustannusten ongelma ja on loogista että ensisijainen lomailutapa on lähimatkailu omassa maassa tai lähimmässä naapurimaassa. Pietarsaaren kaupunki haluaa omalta osaltaan olla mukana lisäämässä Pietarsaaren seudun tunnettavuutta kotimaassa ja siksi olemme tässä kampanjassa mukana, sanoo hallintojohtaja Milla Kallioinen.

Lue lisää: https://100syyta.fi/

Lisätietoja:      

Milla Kallioinen, hallintojohtaja, puh. 044 7851 651, milla.kallioinen@pietarsaari.fi

Tiina Pelkonen, matkailu- ja markkinointisuunnittelija, puh. 044 785 1208, tiina.pelkonen@pietarsaari.fi

Paulina Åkerholm, viestintäsuunnittelija, puh. 044 785 1742, paulina.akerholm@pietarsaari.fi