Heinäkuussa linja-autolla Fäbodaan

Koko heinäkuun ajan Pietarsaaren ja Fäbodan välillä liikennöi linja-auto kolme kertaa päivässä, 7 pv/viikko. Linja-auton hinta on 1 €/suunta ja alle 4-vuotiaat lapset matkustavat ilmaiseksi.

– Fäboda on pietarsaarelaisten kesäinen olohuone, mutta kaikilla ei ole omaa autoa tai kyytiä sinne. Sain aikaisin keväällä kuulla vanhemmilta pietarsaarelaisilta, että olisi hienoa päästä linja-autolla keskustasta Fäbodaan. Tämä toimi lähtölaukauksena ja jatkoimme asian selvittämistä. Kysyimme Jeppis Gallup -asukaspaneelin kautta asukkailta, käyttäisivätkö he bussikuljetusta Fäbodaan keskikesällä. Yllätyimme suuresta kiinnostuksesta Fäbodan linja-autoliikennettä kohtaan, vaikka edellytykset olivatkin tuossa vaiheessa 4 euroa suuntaa kohden ja vain yksi lähtö päivässä. Olemme nyt kuunnelleet asukkaita, jotka ennen kaikkea peräänkuuluttivat alhaisempia hintoja ja useampia vuoroja päivässä, sanoo Pietarsaaren kaupungin kaupunkikehitysjohtaja Mika Hakosalo.

Linja-autoyhtiö Ingsva liikennöi reitillä ja Ingsvan tj. Kennet Svanbäck on iloinen siitä, että Fäbodan linja-autoliikenne käynnistyy yhteistyössä kaupungin kanssa. Näin kaupungin asukkaille ja täällä vieraileville matkailijoille tarjotaan jälleen mahdollisuus joukkoliikenteeseen.

– Fäbodan linja-autoliikenteellä on pitkä historia. Ensimmäiset kuljetukset järjestettiin kaupungin ja Fäbodan parantolan (Fäboda kur) välillä 1920-luvulla. Wilhelm Snellman, jota kutsuttiin myöhemmin nimellä Fäbo Will, järjesti säännöllistä autobussiliikennettä parantolaan kolme kertaa päivässä, kertoo Kennet Svanbäck.

Ingsva liikennöi reitillä 60 paikan linja-autolla ja toivoo, että reitistä tulee suosittu. Linja-auto lähtee Pietarsaaren ABC:ltä klo 10.00, 12.00 ja 14.00 ja pysähtyy seuraavilla pysäkeillä:

  • Kolpintien pysäkki (Permon liikenneympyrä) klo 10.03, 12.03 ja 14.03
  • Prisma (Koulukadun pysäkki) klo 10.05, 12.05 ja 14.05
  • Campus Allegro (Kauppiaankadun pysäkki) klo 10.10, 12.10 ja 14.10
  • Neste Etelätullin pysäkki klo 10.15, 12.15 ja 14.15
  • Sale Vestersundinkylä klo 10.20, 12.20 ja 14.20

Linja-auto on perillä Fäbodassa klo 10.30, 12.30 ja 14.30. Se ajaa vastakkaiseen suuntaan eli Fäbodasta Pietarsaareen klo 11.00, 13.00 ja 16.00. Maksu joko käteisellä tai pankkikortilla. Linja-autoa ei voi varata etukäteen, eikä pyöriä voi ottaa mukaan. Koirat ovat tervetulleita hintaan 1 €/matka.

Lisätietoja:

Mika Hakosalo, kaupunkikehitysjohtaja, puh. 044 785 1463, mika.hakosalo@pietarsaari.fi

Kennet Svanbäck, Ingsvan toimitusjohtaja, puh. 0500 645 870, kennet.svanback@ingsva.fi