Pietarsaaren Kaupungin Grafiikkateoskilpailu 2023

Tasavuosia palvelleen henkilökunnan lahjataide

Pietarsaaren kaupungilla on ollut kulttuurilautakunnan aloitteesta vakiintuneena tapana jo yli 25 vuoden ajan (KH 6.5.85 § 1070) muistaa kaupungin palveluksessa 20, 30 ja 40 vuotta ollutta henkilöstöä lahjoittamalla graafinen taideteos. Teosten määrä vaihtelee vuosittain suuresti, ja on tällä hetkellä 25-50 kappaletta/vuosi.

KILPAILUSÄÄNNÖT

Aikataulu: Kilpailuaika 1.6. – 31.8.2023. Osallistujat: Pohjanmaalla, Keski-Pohjanmaalla ja Etelä-Pohjanmaalla asuvat kuvataiteilijat. Tekniikka: Taideteos on tehty grafiikan tekniikalla ja siitä voidaan painaa noin 25-50 kappaleen sarja.

Aihe: Vapaavalintainen taiteilijalle. Teoksen koko/mitta: Taiteilijan päätettävissä Arviointi: Työt arvioi Pietarsaaren kaupungin kulttuuritoimiston koolle kutsuma jury. Kulttuuritoimisto, yhteistyössä juryn kanssa, valitsee voittavan ehdotuksen, jonka Henkilöstötoimisto lunastaa. Kilpailutyöt arvostellaan nimettöminä. Arvostelussa huomioidaan taideteoksen toteutus, sekä taiteellisen ja teknisen osaamisen taso.

Ehdotukset (1-3 kpl) toimitetaan 31.8.2023 mennessä Pietarsaaren kaupungin kulttuuritoimistoon, Runeberginkatu 12, 68600 PIETARSAARI.

KILPAILUN VOITTAJA JA PALKKIO

Henkilöstötoimisto maksaa palkkion, joka on 110 €/grafiikkateos. Taiteilija huolehtii teoksen painatuksesta ja kehystämisestä sekä kuljetuksesta Pietarsaaren kaupungin henkilöstötoimistoon. Jos kehystämisen tekee yritys, voi laskun lähettää henkilöstötoimistoon. Henkilöstötoimisto maksaa taitelijalle kehyskustannusten jälkeisen erotuksen palkkiona.

Kehystettyjen teosten toimitus sovitaan syksyn aikana. Taitelija ei voi jälkikäteen käyttää taideteosta lisäpainatustarkoituksessa vaan Pietarsaaren kaupunki ostaa koko painosarjan ja painolaatta/laatat tuhotaan. Tekijänoikeus säilyy taiteilijalla.

Lisätiedot: Kulttuuritoimisto 044 785 1376.
enkilöstötoimisto 044 785 1284, 044-785 1285.