Pietarsaaren Vesi tiedottaa 16.10.

Veden maun ja värin muuttumisen seurauksena vesilaitos tarjoaa naapurikuntien juomavettä torilla säiliövaunuista ja henkilökuntaa on paikan päällä tänään maanantaina 16.10.2023 klo 16 saakka. Illalla säiliövaunuista on vielä mahdollista hakea vettä omaan kanisteriin, vaikka vesilaitoksen henkilökuntaa ei ole paikalla.

 Vesilaitoksen päivystäjä tarkistaa tasaisin väliajoin, etteivät säiliöt ole tyhjiä.

Tarkoituksena on tarjota vettä torilla, kunnes tilanne paranee. Huomenna tiistaina on henkilökunta taas paikalla jakamassa vettä klo 9-16. Muina aikoina itsepalvelu. Mikäli haette vettä, tulee mukana olla oma kanisteri.

Pohjanmaan hyvinvointialue muistuttaa, että jos veden käyttäminen ja juominen aiheuttavat esimerkiksi vatsaoireita, ei henkilö välttämättä tarvitse hoitoa. Pohjanmaan hyvinvointialue pyytää ennen päivystykseen hakeutumista soittamaan numeroon 116117.