Pietarsaaren Vesi tiedottaa 20.10.

Vesilaitokselta lähtevän veden rautapitoisuus on nyt selvästi alle tavoitteen. Tarkastuksen testitulokset osoittavat määräksi 0,07 mg/l, tavoitetason ollessa alle 0,2 mg/l. Työ keskittyy nyt jatkossa verkoston huuhteluun niin, että rauta saadaan pois verkostossa olevasta vedestä.

Vaikka nyt tuotettava vesi on laadultaan täysin hyväksyttävää, kestää todennäköisesti vielä muutamia päiviä ennen kuin useimmilla asiakkailla on hyvää hanavettä. Veden laatu paranee eri puolilla kaupunkia eri tahtiin, mikä tarkoittaa että joidenkin asiakkaiden vesi paranee nopeammin kuin toisilla.

Tämän johdosta veden jakelu torilla ja osoitteessa Yrittäjäntie 24 jatkuu itsepalveluna viikonlopun ajan klo 10:00-20:00. Veden jakelu joudutaan katkaisemaan yöksi jäätymisriskin vuoksi.