Uimahallin häiriötilanne ohi – Kallan Ympäristöterveys tiedottaa

Keskiviikkona 18.10.2023 Kallan Ympäristöterveys otti suunniteltuja viranomaisnäytteitä Pietarsaaren uimahallin kaikista altaista. Opetusaltaasta otetusta näytteestä löytyi laboratorion alustavassa tutkimuksessa Pseudomonas aeruginosa-bakteeria, joka johti perjantaina 20.10.2023 altaan sulkemiseen. Uimahallissa aloitettiin välittömästi toimenpiteet allasveden häiriötilanteen korjaamiseksi. Myös samaan allasryhmään ja vedenkäsittelyjärjestelmään kuuluvat monitoimiallas ja kahluuallas suljettiin.

Varmistustestin lopullinen analyysitulos on valmistunut tänään 23.10.2023 ja tulos on 0 pmy/100ml. Opetusaltaassa ei osoitettu esiintyvän Pseudomonas aeruginosa-bakteeria.

Kaikki Pietarsaaren uimahallin altaat voidaan ottaa käyttöön välittömästi. Altaat täyttävät allasveden laatuvaatimukset.