Rusk viettää 10-vuotisjuhlaansa 21.-25.11.2023

Rusk-festivaali – Kansainvälistä luovuutta vuoden pimeimpään aikaan – on marraskuun lopulla vuosittain Pietarsaaressa järjestettävä musiikkifestivaali, jossa yhdistyvät korkeatasoinen kamarimusiikki ja eri taiteenalat.

Viikon aikana kuullaan konsertteja, joissa suomalaiset ja kansainväliset muusikot esittävät kamarimusiikin klassikkoja ja harvinaisuuksia sekä uutta musiikkia. Yhteentörmäyksen ytimessä on kaupungin keskustassa sijaitseva Schaumansali, mutta tapahtumat levittäytyvät myös laajemmin ympäröivään kaupunkimiljööseen.

Festivaalin perustivat vuonna 2013 klarinetisti Christoffer Sundqvist ja säveltäjä Sebastian Fagerlund, jotka toimivat festivaalin taiteellisina johtajatina 2013-2019. Vuodesta 2020 Rusk-festivaalin taiteellisena johtajana toimii kapellimestari Anna-Maria Helsing.

Lue lisää ja tutustu Rusk – Kuninkaallinen juhla -ohjelmaan: https://ruskfestival.fi/fi/