Miljoona roskapussia -kampanja on alkanut!

Pietarsaaren kaupunki on mukana Ylen järjestämässä Miljoona roskapussia -kampanjassa 15.4.–5.6. Kampanjan tavoitteena on innostaa ihmisiä keräämään ympäristöstä miljoona pussillista roskaa.

Kaksi kuukautta kestävissä siivoustalkoissa yli 180 kuntaa tai kaupunkia, joukko järjestöjä ja yhteisöjä yhdistävät voimansa kaikkien suomalaisten kanssa kerätäkseen ympäristöstä miljoona pussia roskia.

Jokainen voi osallistua Miljoona roskapussia -kampanjaan. Kampanjaan ei tarvitse erikseen ilmoittautua. Tule siis mukaan yksin tai yhdessä perheen tai kaveriporukan kanssa!

Kannustamme kuntalaisia osallistumaan kampanjaan keräämällä roskia. Kerätyt roskapussit merkitään reaaliaikaisesti päivittyvään laskuriin sen paikkakunnan kohdalle, mistä roskapussit on kerätty. Luvassa on siis yhteisen hyvän lisäksi todellinen kisa Suomen paikkakuntien välillä! Laskurin löydät osoitteessa yle.fi/miljoonaroskapussia.

Kuinka osallistun kampanjaan?

Osallistuminen on helppoa ja onnistuu yksin tai yhdessä:

1.    Hanki Yle-tunnus https://yle.fi/aihe/yle-tunnus

2.    Ota mukaan roskapihdit, hanskat ja tyhjä pussi

3.    Lähde ulos – yksin tai porukalla

4.    Kerää roskia ympäristöstä

5.    Vie keräämäsi roskat sekajätteeseen, kun roskapussi on täysi

6.    Kirjaudu Ylen verkkosivuille

7.    Merkitse keräämiesi roskapussien määrä sen kaupungin/kunnan kohdalle, josta olet roskat kerännyt osoitteessa yle.fi/miljoonaroskapussia

8.    Haasta ystäväsi mukaan!

Lisätietoa kampanjasta:

Usein kysytyt kysymykset (Yle.fi)

Kuva: Johanna Kannasmaa