Pietarsaaren kestävän kehityksen oppimispolku

Pietarsaaressa on nyt käytössä kestävän kehityksen oppimispolku vuosiluokkien 1–9 oppilaille, ja Jakobstads gymnasiumissa on kestävän kehityksen osaamisen etenemissuunnitelma. Oppimispolku ja tiekartta tuovat oppilaille ja opiskelijoille tietoa, taitoa ja asenteita, jotka ohjaavat heitä toimimaan kestävän arjen ja tulevaisuuden puolesta itse ja yhdessä. Löydät oppimispolun ja tiekartan Gröna stigen ja Gröna färden –sivustolta (ruotsiksi).

Sivistys- ja hyvinvointilautakunnassa käsitellään oppimispolkua ja tiekarttaa paikallisen opetussuunnitelman täydennyksenä 24.4. Tämä tapahtuu heti sen jälkeen, kun Pietarsaaren ja Kokkolan seutujen poliitikot, viranhaltijat ja rehtorit kokoontuvat ensimmäistä kertaa keskustelemaan kestävästä kehityksestä yhteiseen alueseminaariin.

Oppimispolku, tiekartta ja verkkosivut on laadittu Gröna stigen ja Gröna färden -hankkeina Pietarsaaren ja Kokkolan seudun perusopetuksen ja toisen asteen koulutuksen yhteisen ilmasto- ja kestävyysaloitteen puitteissa. Oppimispolun ja tiekartan lisäksi löydät verkkosivuilta paljon materiaalivinkkejä ja pian myös Pietarsaaren varattavissa olevan ilmastolaboratorion. Anna itsesi inspiroitua!

Aloitetta rahoittavat Opetushallitus, Pietarsaaren kaupunki, Kokkolan kaupunki, Kruunupyyn kunta, Luodon kunta, Uudenkaarlepyyn kaupunki ja Pedersören kunta.