Kaupungin sähköautot vuokrattavissa vuorokauden ympäri heinäkuussa

Pietarsaaren Energia Oy:n runsas vuosi sitten hankkimat kaksi sähköautoa ovat olleet kaupungin työntekijöiden käytössä arkisin ja toimistoaikana. Muut kaupunkilaiset ovat voineet vuokrata niitä muina aikoina. Heinäkuun aikana autoja saa käyttää kuka tahansa vuorokauden ympäri.

Kaupungin työntekijät käyttävät sähköautoja ahkerasti. Usein on oltava hyvissä ajoin liikkeellä ja varmistettava, että jompikumpi sähköautoista on vapaana. Heinäkuun aikana suurin osa kaupungin työntekijöistä on kuitenkin lomalla, joten haluamme laajentaa käyttöä niin, että yksityiset käyttävät voivat vuokrata autoja 24/7, sanoo Pietarsaaren kaupunginjohtaja Anne Ekstrand.

Autopoolipalvelun tuottaa Omago Oy, joka huolehtii autoista ja vastaa vuokraamisesta. Varaukset ja ovien avaaminen tehdään nettisovelluksen kautta. Palveluun rekisteröidytään ja autot varataan osoitteessa https://omago.fi/pietarsaari , josta myös löytyy lisätietoa vuokraamisesta sekä Omagon käyttäjäehdot.

Autojen vuokraaminen maksaa 8 euroa tunnissa ja 60 euroa vuorokaudessa. Kaupungin kotisivuilla on myös lisätietoa sähköautoista.