Downhill-maastopyörärata vanhalle kaatopaikalle

Pietarsaaren kaupungille on myönnetty 37 000 euroa valtionavustusta downhill-maastopyöräradan rakentamiseen vanhalle kaatopaikalle. Tuen myöntävä aluehallintovirasto toteaa päätöksessään, että avustushakemus on hyvä ja koko alue on hyvin mielenkiintoinen kokonaisuus, joka palvelee erilaisten käyttäjäryhmien monipuolisia tarpeita. Kaupungin oma osuus on noin 60 000 euroa. Muutama seudulla toimiva yritys on mahdollisesti luvannut avustaa hanketta.

Hanke aloitetaan syksyllä ottamalla talteen täytemaata Itärannantien saneerauksesta ja levittämällä massat alueelle. Yhteensä neljän laskun ja yhden nousun lopullinen muotoilu viedään päätökseen keväällä 2025.

Samalla OCR-radan (obstacle course racing) kehittäminen alueelle jatkuu yhdessä paikallisen yhdistyksen Jeppis-OCR:n kanssa. Alueella tehdään tänä vuonna lisäksi muita, pienempiä parannustöitä. 

Lisätiedot: Frank Bäcksholm, frank.backsholm@jakobstad.fi, puh. +358447851998