Vapaa-aika on tärkeä suomalaisille. Päivälehdet ja paikalliset lehdet tiedottavat, mitä päivän aikana tapahtuu. Kaupunkisi tai kuntasi verkkosivuilla on myös tietoa paikallisista tapahtumista. Pohjanmaan tapahtumakalenteri.

Suomessa on paljon mahdollisuuksia opiskella. Työväenopistot ja kansalaisopistot järjestävät edullisen hintaisia kursseja. Voit suorittaa kielikurssin, ruuanlaitto- tai käsityökurssin. Moni osallistuu musiikki- tai liikuntakursseille.

Suomalaiset lukevat paljon ja siksi Suomessa on paljon kirjastoja. Voit lainata kirjoja kirjastosta ilmaiseksi. Kirjastoilla on myös lehtiä ja kirjoja eri kielillä. Kirjastokortti on ilmainen. Kirjastokortin saat kirjastosta.

Vapaa-ajalla voit käydä museossa, teatterissa tai elokuvissa. Suomessa elokuvia ei jälkiäänitetä suomen kielelle. Elokuvat tekstitetään suomeksi ja ruotsiksi ja näytetään alkukielellä.

Monet järjestöt, kuten Suomen Punainen Risti, järjestävät toimintaa eri kulttuureista tulleille henkilöille. Monet maahanmuuttajat ovat myös perustaneet omia yhdistyksiä.

Lue lisää vapaa-ajantoiminnasta:

Oletko vanhempainvapaalla ja asut Pietarsaaren seudulla? Haluatko tavata muita ja parantaa kielitaitoasi? Olemme koonneet kalenterin juuri sinulle.