Pietarsaari uudistaa yhdistysten avustusjärjestelmää

Pietarsaaren kaupunki kehittää ja yksinkertaistaa järjestöille ja yhdistyksille myönnettävien avustusten haku- ja myöntämisprosessia. Tällä hetkellä kaupunginhallituksen alaisten määrärahojen lisäksi avustuksia jaetaan sivistys- ja hyvinvointilautakunnan määrärahoista.

Vuodesta 2024 alkaen kaikki yhdistysavustukset myöntää kulttuuri- ja vapaa-aikajaosto ja osa kaupunginhallituksen määrärahoista tullaan siirtämään kulttuuri- ja vapaa-aikapalveluille. Avustusten hakuaika on jatkossa aina lokakuussa. Avustusanomuksia ei käsitellä enää pitkin vuotta, mikä on ollut ajoittain kuormittavaa ja hallitsematonta.

– Järjestöt ja yhdistykset ovat Pietarsaaren kaupungille tärkeitä yhteistyökumppaneita, sillä niiden toiminta lisää monin tavoin kaupunkilaisten hyvinvointia. Nyt käyttöön otettavan järjestelmän avulla on mahdollisuus lisätä myös uusia, ennaltaehkäiseviä hyvinvointiin liittyviä painopisteitä, joita hakijat voivat sitten kaupungin avustuksella toteuttaa, sanoo hallintojohtaja Milla Kallioinen.

Kulttuuri- ja vapaa-aikajaoston myöntämien avustusten painopisteisiin vaikuttavat mm. hyvinvointikertomuksessa nousseet asukkaiden hyvinvointiin liittyvät huolenaiheet. Kaupungin myöntämän tuen kohderyhminä ovat lapset, lapsiperheet ja nuoret, työikäiset ja ikäihmiset.

Kaupunginhallitus päättää jatkossakin talousarvion vahvistamisen yhteydessä avustuksista sellaisille vakiintuneille toimijoille, joiden kanssa kaupunki on solminut yhteistyösopimuksen.

Uudistuksesta sekä hakuprosessista tiedotetaan lisää syksyn aikana useasti eri tiedotuskanavia hyödyntäen. Myös sähköinen hakulomake, avustusten kriteerit ja ohjeet julkaistaan myöhemmin kaupungin kotisivuilla.

Lue lisää: https://pietarsaari.fi/kulttuuri-ja-vapaa-aika/toiminta-avustukset

Lisätietoja:      

Hallintojohtaja Milla Kallioinen, puh. 044 785 1651, milla.kallioinen@pietarsaari.fi

Kulttuuri- ja vapaa-aikapalveluiden päällikkö Päivi Rosnell, puh. 044 785 1249, paivi.rosnell@pietarsaari.fi