Pietarsaaren varhaiskasvatus käyttää sähköistä järjestelmää läsnäolon rekisteröimiseen ja hoidon varaukseen. Järjestelmä löytyy myös mobiilisovelluksena.

Järjestelmän nimi on Päikky ja rekisteröinti tapahtuu varhaiskasvatuspaikan matkapuhelimilla. Lapsen tullessa varhaiskasvatuspaikkaan näytetään ns. tunnistetta, jolloin rekisteröinti kirjautuu päiväkodin tai perhepäivähoitajan puhelimeen. Samoin toimitaan lasta haettaessa. Tunniste ei sisällä minkäänlaista tietoa lapsesta, ainoastaan numerosarjan, josta järjestelmä tunnistaa lapsen. Jos tunniste unohtuu kotiin, rekisteröinti hoidetaan kirjaamalla se käsin puhelimeen.

Lisätietoa asiasta liitteenä olevista ohjeista. Myös varhaiskasvatuksen henkilöstö voi opastaa tunnisteen käytössä.

Ohje vanhemmille – näin alkuun Päikyssä 

Instructions for legal guardians – How to get started with Päikky

Miten käytät Päikkyä puhelimessa

Hur använder du Päikky på telefon

How to use Päikky on the phone

Järjestelmään sisältyy myös hoidonvarausjärjestelmä. Sen avulla vanhemmat varaavat seuraavan viikon hoitoajat etukäteen tietokoneen tai mobiilisovelluksen kautta. Myös tästä on lisätietoa liitteenä olevissa ohjeissa. Varausta käytetään pohjana laskutuksessa.

Päikyn ohjeet

Varhaiskasvatus käyttää järjestelmää, sillä haluamme hyödyntää olemassa olevaa tekniikkaa, jotta aikaa lapsille jäisi enemmän. Järjestelmä helpottaa myös henkilöstön työajan suunnittelua ja päiväkodin toimintaa.

Lisätietoa varhaiskasvatuksen esihenkilöiltä.

Kirjaudu sisään Päikkyyn