Lasten Pietarsaari

Mistä pienet lapset pitävät?

Uimisesta, hiekkalinnojen rakentamisesta, vesisodasta, liukumäistä, eläimistä, luonnosta, leikeistä ja siitä, että aikuisilla on heille yhteistä aikaa.

Tällä sivulla voit tutustua lapsille mieluisiin kohteisiin!


Rosenlundin alue

Aspegrenin puutarha ja Rosenlundin pappila
Puutarhakatu 6A-C, puh. 06 724 3101

Aspegrenin puutarha ja Rosenlundin alue tarjoavat monia mahdollisuuksia leikkiin, kokemuksiin, löytöretkiin ja opettavaisiin toimintoihin.

Talvisaikaan puutarhassa ja sen ympäristössä voi hiihtää ja leikkiä lumessa. Kesällä aluella voi leikkiä entisajan leikkejä ja pelata vapaasti käytettävissä olevia pelejä. Kesäisin Rosenlundissa majailee myös lampaita, kaneja ja muita eläimiä.

Rosenlund on loistava retkikohde koko perheelle!

Lue lisää

Katso kartalta

Ratsastus

Fäbodantien talli
Fäbodantie 132, puh. 040 734 9561

Ratsastuskoulu Fäbodantien talli järjestää ratsastustunteja sekä aloittelijoille että pitempään ratsastaneille. Tallilla järjestetään myös maastoratsastusta, ratsastusleirejä ja viikonloppuleirejä. Tallilla kokoontuu myös ilmainen ponikerho perheen pienimmille. 

Lue lisää

Katso kartalta

Bubblans ponnystall
Fäbodantie 132, puh. 040 072 9562

Bubblans ponnystall järjestää muun muassa poniratsastusta erilaisissa tapahtumissa, ratsastustunteja poneilla ja suuremmilla hevosilla sekä päiväleirejä.  

Lue lisää

Katso kartalta


Sisäleikkipuisto

Maxifun
Rautatienkatu 23, puh. 044 350 0050

Sisäleikkipuisto Maxifun tarjoaa taatusti hauskan elämyksen kaiken ikäisille lapsille säällä kuin säällä.

Suuresta sisäpuistosta löytyy muun muassa kiipeilytelineitä, pallomeri, jalkapallokenttä, liukumäkiä,
pomppulinna, trampoliinipuisto, party room ja paljon muuta. Alueella myös kahvila. 

Lue lisää

Katso kartalla


Fäboda

Fäbodassa, noin 10 km Pietarsaaren keskustasta aukeavat Fäbodan valkeat, rauhalliset ja matalat hiekka- ja kalliorannat. Alueella on kolme suurta hiekkarantaa, Fäboda cafén ranta, Isohiekka ja Pikkuhiekka. Kaikki Fäbodan rannat ovat matalia ja sopivat hyvin lapsille mutta myös aikuiset pääsevät uimaan kahlattuaan pidemmälle. Uimarantojen läheisyydessä palvelee laadukas Fäbodan kahvitupa -ravintola.

Fäboda-Pörkenäsin alueen luontoa esittelevä luontopolku sijaitsee 33 km pitkän vaellusreitin varrella, alueella on lisäksi taukotupia, levähdys- ja grillauspaikkoja. Fäbodan kahvituvan rannasta lähtee esteetön luontopolku, jonka varrella on myös näköalatorni.

Lasten polku

Fäbodan lasten polulla on seitsemän eläimistä ja luonnosta kertovia infotaulua, joissa on lapsille suunnattuja helppoja kysymyksiä tai tehtäviä. Polun varrelta löytyy myös eläinveistoksia metsosta, jäniksestä, ketusta, muurahaisesta ja merikotkasta sekä 15 metrin pituinen tasapainorata.

Lue lisää

Vanha satama

Vanha satama sijaitsee noin kilometrin päässä Pietarsaaren keskustasta. Pietarsaaren satama sijaitsi täällä 1800-luvun puoleenväliin saakka ja kaupungille tärkeän merenkulun johdosta alueella kuhisi toimijoita. Tänä päivänä Vanha satama ja siellä sijaitseva Kittholman uimaranta, kauniine metsineen ja huvivenesatamineen on suosittu virkistysalue, jonka punaisiksi maalattujen venevajojen lomassa huokii historia.

Lapsille löytyy hiekkarannan lisäksi aivan oma leikki- ja liikuntapuisto. Snellman Park sijaitsee uimarannan ja hyppytornin välittömässä läheisyydessä. Alueella on myös Laivapiha, ulkokuntosali, kuntopolku, ravintola, kahvila, vierasvenesatama ja leirintäalue. Perheen nelijalkaisille löytyy koirapuisto ja oma uimaranta.

Lue lisää

Muut uimarannat

Pienemmistä uimarannoista lähellä keskustaa löydät tietoa täältä.

Lue lisää

Katso kartalta

Muuta hauskaa

Leikkipuistot

Luistelualueet, kaukalot ja ladut

Skeittipuisto

Frisbeegolf