Käyntikohteet Pietarsaaressa

Lähde kierrokselle historialliseen Pietarsaareen – Strengbergin tupakkatehtaan ympäristöön, Skataan ja Koulupuutarhaan!

360° virtuaalikierros

Aspegrenin puutarha

Pietarsaaren keskustan kyljessä sijaitseva Rosenlundin pappila kivinavettoineen ja virka-asuntoineen sekä Aspegrenin puutarha ansareineen ja huvimajoineen muodostavat ainutlaatuisen ympäristön kaupunkialueella. 

Pappilan kivimuurin ympäröimän hyötypuutarhan perusti rovasti Gabriel Aspegren 1700-luvulla ja se on eräs Suomen vanhimmista pappilapuutarhoista. 

Alueella sijaitsevat myös Pedersören seudun kotiseutumuseo sekä Restaurant Rosenlund.

Upeaan puutarhaan pääsee tutustumaan vapaasti ympäri vuoden. Pappilan alueella järjestetään myös erilaisia opastettuja kierroksia sekä tapahtumia kaiken ikäisille.

Lue lisää                                     

Katso kartalta

Koulupuutarha

Keskellä Pietarsaaren keskustaa voi hetkeksi syventyä kasvien ihmeelliseen maailmaan.

Pietarsaaren viherä sydän, Koulupuutarha, perustettiin 1900-luvun alussa kasvitieteelliseksi puutarhaksi tukemaan 1904 rakennetun oppikoulun kasviopin opetusta. Alue kuului tuolloin apteekkari Victor Schaumanin perillisille. 

Yli tuhat kasvilajia n. 1,35 hehtaarin alueella tekee Koulupuutarhasta ainutlaatuisen nähtävyyden oudon kaukana Pohjolassa. Puutarhaan on vapaa pääsy ja siihen voi tutustua ympäri vuoden.  

Lue lisää  

Katso kartalta                                                                 

Nanoq

Lähellä Pietarsaarta sijaitseva Suomen ensimmäinen arktinen museo Nanoq tarjoaa mahdollisuuden tutustua arktisiin kansoihin, kulttuureihin ja tapoihin. 

Museoalueella on jälleenrakennettuina useita arktisen alueen rakennuksia, kuten pohjoisgrönlantilainen turvemaja, Henry Rudin pyyntimaja, kullankaivajanleiri ja maailman pohjoisin kirkko. Nanoq tarjoaa lisäksi joka kesä vaihtuvan teemanäyttelyn. 

Lue lisää

Katso kartalta

Puukaupunginosa Skata

Pietarsaaren vanha puukaupunginosa Skata eli Pohjoisnummi on eräs Suomen suurimmista yhtenäisistä puutaloalueista. Se on sekä paikallisesti että valtakunnallisesti arvokas kulttuurihistoriallinen ympäristö. Alueen vanhat puutalot henkivät harmonista tunnelmaa ja pitävät sisällään mielenkiintoisia tarinoita. 

Tämä suojeltu puutalokaupunginosa on säilynyt suurelta osin alkuperäisessä asussaan. Tänään Skata on yksi Pietarsaaren houkuttelevimmista asuinalueista.

Lue lisää

Katso kartalta       

Muut nähtävyydet

Tutustu myös muihin kiinnostaviin käyntikohteisiin Pietarsaaressa.

Vanhan sataman vapaa-ajan alueella voi tutustua Pietarsaaren merelliseen historiaan.

Nähtävyystarjontaa rikastuttavat mielenkiintoiset erikoismuseot, kauniit kirkot, taidegalleriat ja arkkitehtuurikohteet. 

Lue lisää