Vauvauinti

Lauantaina aamusin järjestetään vauvauinti Pietarsaaren Uimahallissa. Se järjestetään kurssimuotoisena eli yksi 10 kerran kurssi syksyllä ja keväällä. Vauvauinnin voi aloittaa lapsen täytettyä kolme kuukautta. Silloin lapsen valveillaoloaika on tarpeeksi pitkä, ja hän jaksaa liikkua enemmän. Lapsen tulee painaa vähintään 5 kg, jotta hän pysyy lämpimänä 32 asteisessa vedessä. Yläikärajaa vauvauinnin aloittamiselle ei ole. 

Vauvauinti on perheen yhteinen harrastus, jossa lapsi on keskipisteenä. Toiminta tapahtuu lapsen ehdoilla, mikä on hyvin tärkeää, kun tavoitteena on kehittää lapsesta veden ystävä. Vauvauinnissa lapsi ei opi itsenäisesti ”uimaan”, vaan vanhempien valvonnassa ja avustamana leikkimään vedessä ja sukeltamaan.

Kevällä 2023 vauvauinti alkaa lauantaina 21.1.23 ja loppuu 1.4.23 paussilla hiihtolomaviikolla. On kolme vauvauinti ryhmiä ja yksi perheuinti ryhmä. Kaikki ryhmät ovat kaksikielisiä.

 • Vauvauinti A: klo 8.30-9.00 
 • Vauvauinti B: klo 9.00-9.30 
 • Vauvauinti C: klo 9.30-10.00
 • Perheuinti klo 10.00-10.30

  Hinta: 120 € vauvauinti ( 2 aikuisia & 1 lapsi)
         150 € perheuinti ( 2 aikuisia & 2-4 lapsia)
 • Ilmoittautuminen Vauvauintiin TÄÄLLÄ.

 • Vähän vanhemille lapsille löytyy myös leikkiuimakoulu (2-4 ikäisiä lapsia) aikuinen yhdessä.
 • Lauantaisin klo 10.30-11.00 Hinta: 100 € (yksi aikuinen ja yksi lapsi)
 • Ilmoittautuminen TÄÄLLÄ.

Uimaleikkikoulu on tarkoitettu 2–4 vuotiaisille lapsille. Uimaleikkikoulussa lapset saa tutustua veteen ja uinnin alkeisiin yhdessä vanhemman kanssa. Laulun ja leikin kautta harjoittelemme kellumista ja erilaisia vesitaitoja. Uimaleikkikoulun tavoite on tehdä lapsesta veden ystävä ja oppii itsenäiseen liikkumiseen vedessä, kastautuu pinnan alapuolelle sekä oppii veteen puhallukset. Uimaleikkikoulu on vähän niin kuin ”vauvauinnin jatkokurssi” eli vähän liian vanha vauvauintiin mutta liian pieni tavalliseen uimakoulun. 

Uimaleikkikoulu on lauantaisin klo 10.30–11.00 (ennen uimahallin aukioloaikaa). Eli se on aika rauhallista silloin. Uimakoulun jälkeen saa jäädä uimassa, jos haluatte. Leikkiuimakoulun hinta on 100 € / 10 kertaa ja sisältää yksi lapsi ja yksi aikuinen. 

Saat lisää infoa sähköpostisiin kun olet rekisteröitynyt.
Vauvauinnin ohjaaja sekä uimaopettaja toimii Emilia Myntti. Jos kysyttävää otta rohkeasti yhteyttä!

Ota yhteyttä

Emilia Myntti

Emilia Myntti

Uimaopettaja

Liikunta

emilia.myntti@jakobstad.fi

044 785 1644