Kulttuuri – ja vapaa-aikapalveluiden tilojen käyttäjille sähkökatkoihinvarautumisen ohje


Jos sähkökatkojen ajankohdat eivät ole etukäteen tiedossa, seuraa yleistä tiedotusta! Kulttuuri- ja vapaa-aikapalvelujen tilat (mm. uimahalli, kirjasto, liikunta- ja kulttuuritilat, opistot, museo) suljetaan sähkökatkojen ajaksi, asiakkaita pyydetään poistumaan tiloista ja tilat suljetaan. Tilat aukeavat
uudelleen, kun se on turvallista tehdä sähköjen palauduttua. Kulttuuri- ja vapaa-aikapalveluiden omatoimisten vuokratilojen mm. liikunta- ja kulttuuritilojen osalta, mikäli sähkökatko on tiedossa ja alkamassa, toimintaa ei käynnistetä. Mikäli toiminta on käynnissä katkon alkaessa, osallistujia pyydetään turvallisuus syistä omatoimisesti siirtymään rauhallisesti koteihinsa.


Käyttäjien tulee tarkistaa tilat, ettei kukaan jää tiloihin ja vuoron vastuuhenkilön on huolehdittava, että ovet menevät lukkoon. Kirjaston lainaus- ja palautusautomaatit eivät ole käytettävissä sähkökatkon aikana. Huomioithan, että tilojen vessat eivätkä hissit ole käytettävissä sähkökatkon aikana. Kiinteistönhuolto ei tule avaamaan ovia sähkökatkon aikana. Aiheettomista kiinteistönhuollon palvelupyynnöistä lähtee lasku vuoron käyttäjälle.


Tilavarauksia tai tapahtumia ei peruta kulttuuri- ja vapaa-aikapalveluiden toimesta etukäteen, ei siirretä myöhempään ajankohtaan, eikä korvata käyttämättä jäänyttä varausta. Poikkeuksena vapaan sivistyksen ja taiteen perusopetuksen kurssitoiminta, jossa kursseja voidaan järjestellä opistojen omien turvallisuusohjeistusten mukaisesti. Nuorisotilat pyritään pitämään avoinna sähkökatkojen aikaan mahdollisuuksien mukaan, varsinkin lyhyiden sähkökatkojen aikana. Asiasta tiedotetaan nuorisopalveluiden some-kanavilla.


Sähkökatkojen aikana kiinnitetään erityistä huomiota turvallisuuteen. Kannattaa varustautua lämpimillä vaatteilla, otsa/taskulampuilla ja juomapullolla. Kunnalla ei ole velvollisuutta korvata sähkökatkon aiheuttamia haittoja tai niiden kerrannaisvaikutuksia, sillä Pietarsaaren kaupunki ei voi vaikuttaa sähkökatkojen esiintyvyyteen. Koko kaupungin info sähkökatkojen varalle on luettavissa osoitteessa:
Valmius sähkökatkoihin – Pietarsaari