Vastuullinen matkailu Pietarsaaren seudulla

Pietarsaaren seudun tavoitteena on olla vastuullinen matkailukohde Sustainable Travel Finland-ohjelman avulla. Tavoitteen saavuttamisessa työskentelemme matkailijoiden ja seudun matkailualan yrityksien kanssa.

Vastuullisessa matkailussa ei ainoastaan painoteta matkailun positiivista vaikutusta ympäristöön, siihen kuuluvat myös taloudelliset ja sosiaaliset aspektit. Business Finlandin sivuilta voit lukea enemmän vastuullisesta matkailusta: Kestävän matkailun periaatteet

Vastuullisten valintojen ja tekojen kautta pääsemme kaikki vaikuttamaan siihen, että matkailu kehittyy kestävästi. Pietarsaaren seutu on päättänyt työskennellä Sustainable Travel Finland-ohjelman parissa. Tukemalla seudulla olevia matkailualan yrityksiä heidän omalla STF-polullaan ja parantamalla osaamista vastuullisesta matkailusta voimme yhdessä kehittää vastuullisuustyötä seudullamme. Täältä voit lukea enemmän Sustainable Travel Finland-ohjelmasta: Sustainable Travel Finland

Ingsvalle Visit Finlandin Sustainable Travel Finland sertifikaatti

Liikennöintiyhtiö Ingsva on ensimmäisenä Pietarsaaren seudun yrityksenä saanut Sustainable Travel Finland STF -merkin osoituksena aktiivisesta kestävän ja vastuullisen matkailun edistämisestä. Ingsva pyrkii kaikella toiminnallaan siihen, että matkustaminen voi olla turvallista ja vastuullista.

Lue lisää: Ingsva

Pietarsaaren seudun muut matkailuyritykset, jotka työskentelevät aktiivisesti STF-ohjelman parissa ja yritykset, joille on myönnetty vastuullista matkailua tukeva ympäristösertifikaatti:

Fäbodan Kahvitupa

Pietarsaaren museo

Arktinen museo Nanoq

Rusk festivaali – Kamarimusiikkia Pietarsaaressa

Kestävä Pohjanmaa – Kulttuuri ja hauskanpito ovat elämän suola. Erityisesti Pohjanmaalla.

Kestävä Pohjanmaa – Pohjanmaan luonto on kaunis, monimuotoinen ja ainutlaatuinen. Sekä sisukas.

Kestävä Pohjanmaa – Nauti ruoasta ja juomasta, paikallisesti Pohjanmaalta.