Löydä juuri sinulle sopiva koti Pietarsaaressa

Haaveiletko omasta tontista pikkukaupungin rauhassa ja palveluiden välittömässä läheisyydessä?

Pietarsaaren kaupunki tarjoaa runsaasti tonttivaihtoehtoja pientalorakentajille. Vapaat tontit sijaitsevat aina olemassaolevan kaupunkirakenteen sisällä, jolloin palvelut ovat lähellä. Tontin voi joko ostaa tai vuokrata. 

Kaupungilla on tälläkin hetkellä tarjolla useita houkuttelevia tontteja eri kaupunginosissa. Voit tutustua kaupungin pientalotonttitarjontaan täältä. Tonttien löytämisessä ja tonttivarauksissa kuntalaisia palvelee kaupungin mittausosasto

Rakennusvalvonta rakentajan apuna

Kun juuri sinulle sopiva tontti tai asunto on löytynyt, on aika ryhtyä rakentamaan ja remontoimaan. Ensimmäisenä on vuorossa pääsuunnittelijan palkkaaminen, minkä jälkeen on hyvä ottaa yhteys rakennusvalvontatoimistoon ennakkoneuvottelun merkeissä.

Kaupungin rakennusvalvontatoimisto neuvoo ja palvelee rakentajia läpi koko rakennusprojektin. Rakennusvalvonta toimii tiiviissä yhteistyössä mittaus- ja kaavoitusosaston kanssa luodakseen viihtyisän ja turvallisen asuinympäristön kaikille pietarsaarelaisille.

Voit tutustua uusimpaan rakennuttajan oppaaseen sekä muihin laatimiimme oppaisiin täältä.

Ehkä etsinnässä on omistus- tai vuokra-asunto lähellä luontoa, mutta elinvoimaisen keskustamme tuntumassa?

Vuokrattavien ja myytävien asuntojen tarjonta Pietarsaaressa on hyvä ja monipuolinen, myös hinnat ovat selvästi pääkaupunkiseutua ja suuria kasvukeskuksia alhaisemmat. Kompaktissa kaupungissa kerros- ja rivitaloasuminen on helppoa ja mukavaa kun sekä merellisen luonnon virkistymismahdollisuudet, että kaupungin kaksikieliset palvelut ovat lähellä.  

Pietarsaaren kaupungin vuokra-asunnoista, kuten vanhusten asunnoista ja opiskelija-asunnoista lisää täällä. Yksityisessä omistuksessa olevista myytävistä ja vuokrattavista asunnousta ilmoitetaan paikallisissa päivälehdissä ja erilaisilla ilmoitussivuilla, kuten findit.fi sekä tori.fi, tai niitä voi hakea yksityisten kiinteistövälittäjien kautta.


Haluatko sijoittaa yrityksesi Pietarsaareen ja tarvitset vapaata liiketilaa tai tonttia? 

Kaupungin kotisivujen yrityselämä -osioon olemme koonneet yrittäjyyteen litttyvää tietoa esimerkiksi juuri liiketiloista ja tonteista. Lisäksi Pietarsaaren seudun Kehittämisyhtiö Concordia palvelee ja neuvoo seudun yrityksiä.