Uimakoulut

Liikuntatomisto järjestää uimakouluja yli kolmevuotiaille lapsille. Alkeis- ja jatkokurssit pidetään opetusaltaassa ja muut kurssit pidetään pääosin kilpa-altaassa.

Uimakoulujen tavoitteena on, että lapset oppivat uimaan leikkien ja hauskojen harjoitusten kautta. Uimakouluissa varmistetaan, että jokainen lapsi viihtyy sekä uimakoulussa että vedessä, ja lapsille pyritään antamaan myönteinen kuva uinnista.

Uimakoulujen aikana lapsilla on mahdollisuus suorittaa uintimerkki. Kurssin hintaan kuuluu yhden merkin suorittaminen. Jos lapsi suorittaa enemmän kuin yhden merkin uimakoulun aikana, kyseiset merkit maksavat 3,00 euroa/kpl.

Kurssimaksu maksetaan kassalle.

Uimaopettajana toimii Emilia Myntti.

Uimakoulussa suoritetaan Suomen Uimaopetus-ja hengenpelastusliiton uintimerkkejä (SUH).

Uintimerkkijärjestelmä on luotu tukemaan uimaan oppimista. Uimakoulussa suoritettavat merkkisuoritukset kannustavat uimaria suoriutumaan rauhassa omaan tahtiinsa asteittain haastavammista tehtävistä kohti hyvää uimataitoa.

Opettelu lähtee veteen totuttelusta siirtyen kastautumisten, kelluntojen ja liukuasentojen kautta kohti alkeisuintityylejä ja uintitekniikoita. Taitomerkkien tarkemmat suoritusvaatimukset ja ohjeet merkkien suorittamiseen löytyvät TÄSTÄ.

Varhaistaitokurssi

Tämä kurssi on tarkoitettu vähintään 3 vuotta täyttäneille lapsille. Lapset tutustuvat veteen ja uinnin alkeisiin yhdessä vanhemman kanssa. Laulun ja leikin kautta harjoittelemme kellumista ja erilaisia vesitaitoja. Kurssin tavoitteena on totuttaa lapsi veteen, oppia liikkumaan itsenäisesti vedessä, kastautumaan pinnan alle sekä oppia veteen puhallukset.

 • Maanantaisin 7.3.-11.4. klo 15.00-15.45
  Hinta: 60 € (6 kertaa)

Alkeiskurssi

Alkeiskurssi on tarkoitettu lapsille, jotka eivät vielä osaa uida. Uimakoulussa totutellaan veteen, harjoitellaan kellumista, pinnalla liukumista ja reunalta hyppimistä. Harjoittelemme myös alkeisuintitekniikoita. Uimakoulun tavoitteena on, että lapsi oppii kelluman vatsallaan ja selällään ja liukumaan pinnalla sekä oppii uimaan 10 metriä.

 • Hiihtolomakurssi 28.2.-4.3. klo 10.00-10.45
  Hinta: 50 € (5 krt)
 • Torstaisin 10.3-28.4 klo 15.00-15.45
 • Tiistaisin 8.3-26.4 klo 15.30-16.15
 • Hinta: 80 € (8 kertaa)

Jatkokurssi

Jatkokurssilla harjoitellaan eri uintitekniikoita sekä opetusaltaassa että terapia-altaassa. Harjoittelemme myös pituus- ja syvyyssukellusta sekä erilaisia hyppyjä. Uimakoulun tavoitteena on, että lapsi parantaa uintitekniikkansa sekä oppii uimaan 25 metriä selällään ja vatsallaan.

 • Maanantaisin 7.3.-11.4. klo 14.00-14.45
  Hinta: 60 € (6 kertaa)
Talangmarket2

Uimakandidaatti- ja maisterikurssi

Tällä kurssilla jatkamme uintitekniikan harjoittelua sekä matkauinnin harjoittelua. Tavoitteenamme ovat joko uimakandidaatti-, uimamaisteri- tai primusmaisterimerkki.

 • Keskiviikkoisin 13.4.-18.5. klo 15.00-15.45
  Hinta: 60 € (6 kertaa)
simkandidat2
simmagister2
primusmagister2