Uimakoulut

Liikuntatomisto järjestää uimakouluja yli 5- vuotiaille lapsille. Pienemille lapsille järjestetään vauva ja perheuinti ja uimaleikkikoulu. Lue lisää TÄSTÄ.

Uimakoulujen tavoitteena on, että lapset oppivat uimaan leikkien ja hauskojen harjoitusten kautta. Uimakouluissa varmistetaan, että jokainen lapsi viihtyy sekä uimakoulussa että vedessä, ja lapsille pyritään antamaan myönteinen kuva uinnista.

Uimakoulujen aikana lapsilla on mahdollisuus suorittaa uintimerkki. Kurssin hintaan kuuluu yhden merkin suorittaminen. Jos lapsi suorittaa enemmän kuin yhden merkin uimakoulun aikana, kyseiset merkit maksavat 3,00 euroa/kpl.

Uimakoulujen aikana lapsilla on mahdollisuus suorittaa uintimerkkejä. Kurssin hintaan kuuluu yhden merkin suorittaminen. Jos lapsi suorittaa enemmän, kyseiset merkit maksavat 3,00 euroa/kpl.

Kurssimaksu maksetaan kassalle ensimmäisenä kurssipäivänä. Kurssin hintaan sisältyy uimahallin pääsymaksu lapselle sekä aikuiselle (avustajalle). Lapsi saa lahjaksi oman 10-kertaisen uimakortin (arvo 6 €), johon kirjotetaan hänen nimensä ja mukana oleva aikuinen voi kurssin aikana lunastaa avustajakortti kassalta. Kortti on lapsen oma uimahallikortti ja siihen voi tulevaisuudessa ladata uimahallissa myytäviä tuotteita. Mukana oleva aikuinen pitää olla yli 15 vuotta ja avustaa puku- ja suihkuhuoneessa. Uimakoulun aikana aikuinen (avustaja) voi vaikka uida itse.

Uimaoppettajana toimii Emilia Myntti ja Patrik Kulla.

Uimakoulussa suoritetaan Suomen Uimaopetus-ja hengenpelastusliiton uintimerkkejä (SUH).

Uintimerkkijärjestelmä on luotu tukemaan uimaan oppimista. Uimakoulussa suoritettavat merkkisuoritukset kannustavat uimaria suoriutumaan rauhassa omaan tahtiinsa asteittain haastavammista tehtävistä kohti hyvää uimataitoa.

Opettelu lähtee veteen totuttelusta siirtyen kastautumisten, kelluntojen ja liukuasentojen kautta kohti alkeisuintityylejä ja uintitekniikoita. Taitomerkkien tarkemmat suoritusvaatimukset ja ohjeet merkkien suorittamiseen löytyvät TÄSTÄ.

Uimakoulut kevä 2023

Alkeiskurssit

Alkeiskurssi on tarkoitettu lapsille, jotka eivät vielä osaa uida. Uimakoulussa totutellaan veteen, harjoitellaan kellumista, pinnalla liukumista ja reunalta hyppimistä. Harjoittelemme myös alkeisuintitekniikoita. Uimakoulun tavoitteena on, että lapsi oppii kelluman vatsallaan ja selällään ja liukumaan pinnalla sekä oppii uimaan 10 metriä.

  • A: Tiistaisin & torstaisin 17.1-14.2.23 klo 16.30-17.15 Hinta: 90 € (9 kertaa)
  • B: Torstaisin 9.3-11.5.23 klo16.30-17.15 Hinta: 90 € (9 kertaa)
  • C: Lauantaisin 21.1-1.4.23 klo 11.00-11.45 Hinta: 100 € (10 kertaa)

Jatkokurssi

Jatkokurssilla harjoitellaan eri uintitekniikoita sekä opetusaltaassa että terapia-altaassa. Harjoittelemme myös pituus- ja syvyyssukellusta sekä erilaisia hyppyjä. Uimakoulun tavoitteena on, että lapsi parantaa uintitekniikkansa sekä oppii uimaan 25 metriä selällään ja vatsallaan.

  • Tiistaisin 7.3-2.5.2023 klo 16:30-17.15 Hinta: 90 € (9 krt)

Hiihtolomauimakouluja:

Alkeisuimakoulu

Intensiivinen uimakoulu lapsille jotka eivät vielä osaa uida. Viikon ajan totutellaan veteen, harjoitellaan kellumista, pinnalla liukumista ja reunalta hyppimistä. Uimakoulun tavoitteena on, että lapsi oppii kelluman vatsallaan ja selällään ja liukumaan pinnalla sekä oppii uimaan pari metriä.

Ma-Pe 27.2-3.3.23 klo 9.00-9.45 
Hinta: 50 €

Jatkouimakoulu

Intensiivinen jatkouimakoulu lapsille jotka selvinnyt alkeismerkki tai osaa uida ainakin 10 m. Jatkokurssilla harjoitellaan eri uintitekniikoita sekä opetusaltaassa että terapia-altaassa. Harjoittelemme myös pituus- ja syvyyssukellusta sekä erilaisia hyppyjä. Uimakoulun tavoitteena on, että lapsi parantaa uintitekniikkansa sekä oppii uimaan 25 metriä selällään ja vatsallaan.


Ma- Pe 27.2-3.3.23 klo 13.00-13.45
Hinta: 50 €

Ilmoittautuiminen kevään kursseihin alkaa 2.1.2023 klo 8.00. Ilmoittaudu TÄSTÄ