Näe & koe Pietarsaaressa

Pietarsaaressa riittää nähtävää!

Nähtävyydet

Pietarsaari on yli 370-vuotias aito kaupunki, jossa mm. vanhat jugendtyyliset rakennukset, useat erikoismuseot ja Skata – yksi maan suurimmista yhtenäisistä puutalokaupunginosista – sulautuvat kaupunkikuvaan mielenkiintoiseksi kokonaisuudeksi.

Pietarsaari on tunnettu myös merenkulkuhistoriastaan ja viheralueistaan. Suomen kansallisrunoilija, Johan Ludvig Runeberg, syntyi Pietarsaaressa ja kaupungissa on säilynyt useita miljöitä hänen kasvuvuosiltaan. 

Lue lisää

Tapahtumat ja kulttuuri

Pietarsaari on tapahtumien ja kulttuurin kaupunki. Kulttuurivuoden avaa helmikuun alussa Pietarsaaren kirjallisuuspainotteinen kulttuuriviikko, Runeberginviikko.

Kaupungissa kannattaa tutustua myös Campus Allegrossa ja Schaumansalissa ympäri vuotta järjestettäviin klassisen ja popmusiikin konsertteihin sekä muihin mielenkiintoisiin tilaisuuksiin.

Erityisen täynnä tapahtumakalenteri on kesäisin. Kesämaanantaisin voit tehdä löytöjä iltatorilla ja viikon kestävät Jaakon Päivät huipentavat tapahtumakesän heinäkuussa.  

Lue lisää

Liikunta ja vapaa-aika

Kaupunki on ennestään tunnettu jalkapallojoukkue FF Jaron kautta. Jalkapallo-otteluiden lisäksi vapaa-ajasta voi nauttia luonnonkauniilla golfradalla tai vaikka vuokrapyörillä kaupunkiin ja sen lähiympäristöön tutustuen.

Pietarsaari tarjoaa monia mahdollisuuksia aktiivisille kuntoilun ystäville. Kaupungissa toimii useita laadukkaita kuntosaleja ja kuntoilureittejä löytyy kattavasti ulkoilmassakin.

Luonnonläheisiä liikuntamahdollisuuksia tarjoavat myös Fäbodan vaellusreitit ja hiihtoladut. 

Lue lisää

Luonto ja meri

Pohjanlahden saaristo on ainutlaatuinen. Kapeat salmet, tuulten piiskaama avomeri, hiekkarannat ja aaltojen silittämät kalliot tarjoavat ainutlaatuisia merellisiä elämyksiä.

Parhaiten näistä pääsee nauttimaan Fäbodan metsissä ja rannoilla sekä Mässkärin Luontoasemalla. Molemmat kohteet houkuttelevat ympäri vuoden. 

Kesäaikaan Pietarsaaren vierasvenesatamat sekä tilausristeilyt palvelevat merellä liikkuvia matkailijoita. 

Lue lisää

Lasten Pietarsaari

Pietarsaari tarjoaa hyvät puitteet kaikenlaiseen yhteiseen puuhasteluun. Kesäaikaan perheitä houkuttelevat kävelymatkan päässä keskustasta sijaitsevat uimarannat.

Vain 7 km keskustasta odottavat Fäbodan pitkät, matalat rannat sekä vaellusreitit taukopaikkoineen.

Mukava koko perheen kohde ympäri vuoden on myös Aspegrenin puutarha, joka tarjoaa monia mahdollisuuksia leikkiin, kokemuksiin, löytöretkiin ja opettavaisiin toimintoihin. 

Talviaikaan hauskoja hetkiä voi viettää sisäleikkipuisto Maxifunissa. 

Lue lisää

Kävelyreittejä ja pyöräilyretkiä omatoimiseen tutustumiseen Pietarsaaressa