Leikkipuistot

Pietarsaaressa on 35 kaupungin ylläpitämää leikkipuistoa ja ne toimivat kaikenikäisten asukkaiden kohtaamispaikkana. Leikkipuistojen sijainnin löydät karttapalvelusta. Leikkipuistot kutsuvat ja innostavat leikkimään. Pyrimme tarjoamaan monipuolisia leikkivarusteita, jotka kehittävät motorista toimintaa, tasapainoa ja roolileikkejä. Joissakin puistoissa on mahdollisuus pallopeleihin. Tavoitteenamme on, että kunnallinen leikkipuisto tulee löytyä 500 metrin päästä alueista, joilla asuu paljon lapsiperheitä.

Panostamme myös saavutettavuuteen. Leikkipuistoon pääsyn tulee olla helppoa ja esteetöntä, sisäänkäynnin on mielellään oltava jalankulku- tai pyörätien vieressä. Leikkipuistossa tulee voida liikkua lastenvaunuilla, pyörätuolilla, rollaattorilla ym. Leikkivälineiden valikoiman ja ympäristön on tarjottava vaihtoehtoja kaikille.

Talvisin leikkipuistoja voi käyttää ulkoiluun, lumileikkeihin ja mäenlaskuun. Leikkivälineet eivät ole talvella käyttökunnossa, sillä lumi ja jää voivat tehdä välineiden käytöstä turvatonta: pinnat voivat olla liukkaita ja turva-alustat kovia.

Leikkipaikkojen hoitotoimenpiteet on ohjeistettu valtakunnallisella tasolla. Turvallisuus tarkistetaan silmämääräisesti viikoittaisilla hoitokierroksilla ja lisäksi kaupungin leikkipaikat tarkastetaan ja huolletaan vuosittain turvallisuuden takaamiseksi.