Puistot ja viheralueet

Meidän kaupungimme on julkinen tila ja puistot tärkeä osa sitä. Puisto on viehättävä kohtauspaikka sekä pietarsaarelaisille että vierailijoille. Puistot, liikennevihreät ja torit elävöittävät kaupunkia biologisesti, sosiaalisesti ja esteettisesti.

Puistojen tulee täyttää monta tarkoitusta. Meille kiireisille ne tarjoavat mahdollisuuden hetkeen rauhaa ja lepoa. Samanaikaisesti ne ovat tärkeitä paikkoja toiminnoille ja elämyksille

Kaupunginpuutarhan toiminta siirrettiin Alerte Oy:lle kun tilaaja-tuottajamalli otettiin käyttöön. Tilaaja on kunnallistekninen osasto. Myös Aspegrenin puutarha kuuluu hoitosopimuksen piiriin.

Alerte kasvattaa puistoihin ja ruukkuistutuksiin käytettävät kesäkukat itse. Siementaimien ja pistokkaiden kasvatus alkaa Linnanmäen kasvihuoneissa helmikuun lopussa. Kesäkuun puolivälissä taimet istutetaan ulos. Pysyviä kesäkukkalajikkeita ovat tagetes, lobeliat, petuniat ja pelargoniat. Joka vuosi kokeilemme myös uutuuksia. Kasvukauden aikana kasvatamme noin 15 000 tainta.
Kaupungin puistojen ja lähivirkistysalueiden hoito vaihtelee kausipainotteisesti. Vilkkain kausi ajoittuu touko-lokakuuhun. Tuolloin henkilökunta kasvaa kahdeksasta ta 32:een. Kesäaikana työllistyy myös 6 koululaista.

Pietarsaaren Alerten tehtäviin kuuluu puistojen, leikkipuistojen, lähivirkistysalueiden ja puistometsien kunnossapito.

Sen lisäksi Alerte suorittaa tilaustöitä:

  • liikennevihreät
  • isännöintijaos
  • pysäköintialueet ja tori
  • kävelykatu
  • urheilualueet
  • Sankarihaudat

Puistojamme ja viheralueitamme hoidetaan koko maassa käytettävän hoitoluokitusohjelman mukaisesti.